Äntligen har jag hittat rätt bland alla jackor!

Det tog ett bra tag i år, men nu har jag äntligen hittat rätt vinterjacka som jag vill ha, så nu slipper jag gå omkring och frysa hela tiden eller ta på mig gamla jackor som jag redan tröttat på. Vinterjacka är nog mitt favoritplagg att shoppa, för dels gillar jag plagget som sådant, och dels så känns det som årets viktigaste plagg i och med att man har det för att skydda från den bitande kyla, och på så sätt för att underlätta vintern. Jag tycker att det är viktigt att man väljer ett material som man trivs med, men samtidigt är vinterjacka en lite större utmaning än många andra plagg eftersom funktionen är minst lika viktig som utseendet. Med andra ord får man inte välja för tunna vinterjackor bara för att de är snygga, vilket jag tyvärr gjort några gånger, men man kan ju samtidigt givetvis inte nöja sig med bara en varm jacka, utan man måste leta till dess att man hittar något som man verkligen trivs med. Det räcker ju med att kolla på smhi’s statistik över svenska vintervädret för att förstå det..

Nu har jag alltså gjort det, och det är väldigt skönt eftersom man slipper fundera på det mer, men samtidigt lite tråkigt att jag inte få anledning att kolla noggrant på vinterjackor innan nästa vinter kommer. Fast det kan man så klart alltid göra ändå, och man kan ju inte äga för många vinterjackor. Den jacka som passar bäst under den allra kallaste delen av vintern är kanske trots allt för varm när våren närmar sig eller när vintern precis börjat, så man behöver ju egentligen allra helst några olika åtminstone, samtidigt som man också vill kunna variera sig utseendemässigt.

Comments are closed.