Internet för alla glömska människor

Det är verkligen en välsignelse att man kan göra så mycket själv på internet som man kan idag. Ja, jag vet att myntet har två sidor och att det är så svårt för alla gamla och de som inte har internet eller datorer att utföra vissa saker för att vissa saker MÅSTE ske via internet.

Men om man som jag hela tiden glömmer att ringa och boka service så är det ju fantastiskt att man kan göra det klockan 21 en fredagkväll medan man kollar på Netflix :)

Här är länken om du med vill boka din bilservice ;)

fixa-online

Vilka härliga människor det finns!

Visst är det underbart när media faktiskt har fina och positiva nyheter att komma med? Det känns som att det alltid är om elände, våld, krig, skev och alla andra negativa saker man kan komma på.
Så jag blir så glad när jag läser om Nabil Fakhro som skänker majskolvar till barn i Skåne. Han vill helt enkelt bara visa sin uppskattning för att han har fått komma till Sverige och bo här och detta är hans sätt att visa uppskattning. Det värmer verkligen i hjärtat.
Blev också otroligt sugen på majskolvar så googlade och hittade ett recept på stekta majskolvar med citronsmör och parmesan – hur gott lät inte det!?

majskolvar

Tjurfäktning är djurplågeri!

Blev faktiskt lite chockad när jag läste att en matador blivit dödad av en tjur i veckan. Inte så mycket för att matadoren dog, vilket självklart är tragiskt, utan för att vi år 2016 fortfarande plågar djur till döds och kallar det för underhållning.

Trodde att Djurensrätt, Greenpeace och andra organisationer hade satt stopp för detta för längesedan. Eller att vi människor skulle vara så pass civiliserade att vi inte längre deltog i sånt här. Men där hade jag fel……

Läste på lite och det verkar ju som att vissa delar av Spanien i alla fall har förbjudit detta, hoppas att det blir fler!

tjurfäkting

Vill ha semester nu

vinglasÄr det bara jag som får semesterkänsla när vädret är såhär?! Jag menar, det är ju inte så ofta vi i början av maj kan sitta ute och dricka vin långt in på kvällen utan att frysa ihjäl.

Jag älskar sol och värme så jag sitter och kollar lite på säsong för solresor och vad det finns för alternativ. Två år i rad så har jag lyckats pricka in att ha semester när det är grått och regn. Så i år tänkte jag ta det säkra före det osäkra och åka utomlands någonstans varmt och skönt. Det ska ju mycket till att jag ska lyckas ha regn och rusk om jag åker till Medelhavsområdet…. Just nu lutar mycket åt Alanya, sjukt billigt att resa dit nu.

Så får väl ta fram några förslag och kolla med mannen vad han tycker också :)

Nej, nu blir det att gå ut igen! Vem vet hur länge solen och värmen tänker stanna. Ha en härlig dag därute!

Tankar om kunsultlösningar

funderarJag är verkligen kluven till detta med konsulttjänster. Å ena sidan så förstår jag ju att företag tjänar på att enkelt kunna öka och minska sin personal utan fackliga förhandlingar. Men det skapar ju också en liten “skillnad” mellan ordinarie personal och konsulter.

För några år sedan så arbetade jag som konsult på en kundtjänst och där tycker jag att det verkar konstigt att ha konsulter eftersom det är så otroligt mycket som man måste kunna. Detta gjorde ju klart att det var rätt mycket omsättning på folk eftersom det var en osäker anställningsform. Så det var ju helt klart svårt för företaget att hålla en jämn servicenivå.

Däremot så förstår jag att man anlitar företag som Arvato.com som är experter inom sina områden och har en professionell framhållning. Detta måste ju vara en perfekt lösning för de flesta företag, då kan man ju satsa på den personal som man verkligen behöver och så köper man ekonomitjänster av experter.

Det måste ju vara bättre att ta in konsulter eller utomstående folk och att de gör sånt som inte ingår i själva “företagsidén”, eller vad tycker du?

vikings

Vikings-maraton

Jag var tydligen lite sen i starten när det gäller att kolla på Vikings men nu har jag spenderat nästan hela helgen med att kolla på den och är helt hooked.

vikings

Tycker det är väldigt intressant att se vilken stor skillnad de är mellan vikingarna och de kristna. Vi har kommit långt från vikingatiden till var vi är idag, även om många hedniska traditioner hänger kvar både vid midsommar och påsk.

Så för er som är lika sena ut i starten som jag var så rekommenderar jag er varmt att börja kolla på Vikings. Kanske måste ge Game of Thrones en chans också nu då……

 

hjärtformad semla

Alla hjärtans dags-semla

Ok, jag är kanske ingen bakmästare på något sätt, kan ju kanske också vara för att jag inte tränar tillräckligt……

Men jag i alla fall effektiv i det jag gör, så jag har kommit på att jag ska kombinera en god Alla hjärtans dagsbakelse med semlor. På så sätt slipper jag ju baka två olika saker, smart va? ;)

Hittade detta receptet som egentligen bara går ut på att stansa ut hjärtan i en färdig filodeg och sedan lägga grädde emellan när de är klara. Låter lagom avancerat för mig så detta ska jag testa.

Hoppas alla ni har en kanonbra Alla hjärtans dag när den kommer! <3

hjärtformad semla

 

Året började ju bra….

Jaha, knappt har 2016 pågått i två veckor innan oljepumpen på min bil lägger av….. Precis som man inte har ont om pengar som det är i januari. Men men, det är ju inget att hänga läpp för, bara att gilla läget, bildelar går ju sönder med jämna mellanrum.

Men jag är i alla fall tacksam för att jag en händig granne som lovat hjälpa mig att byta ut den mot en flaska vin, bra deal tycker jag :) Så nu har jag beställt en oljepump till bilen och nu ska jag ta bussen (:P) till Systembolaget och köpa vin. Blir nog både till mig och till grannen kan jag tänka mig :)

vin på bolaget

nyårslöfte

Vi lever i förändringarnas tider

Även om jag är väldigt intresserad av utveckling och att utvecklingen ska gå framåt, så är jag tydligen väldigt dålig på att utveckla mig själv.

Har varit på middag med ett par gamla barndomsvänner som gjorde att jag verkligen fick tänka till lite. Jag bor i samma lägenhet som jag har gjort i över 10 år, jag jobbar på samma arbetsplats (tack och lov inte med samma befattning) eller gått en enda kurs eller fortbildat mig på något sätt sedan skolan (mer än de kortare kurser som är på jobbet när ett nytt system implementeras).

Min vänner däremot har både flyttat och bytt arbetsplats flera gånger under de här åren. Så mitt nyårslöfte till mig själv är att bli lite mer oväxtlig. Så jag ska kolla på var olika mäklare i Lund har att erbjuda och jag ska även se om jag inte kan ta en distanskurs inom något intressant ämne.

nyårslöfte

 

 

Uppfinningar

sulor med värmeHittade en lite rolig lista över 10 uppfinningar som, av väldigt förståeliga skäl, inte har blivit någon hit. Lite rolig läsning måste jag säga, och det är ju positivt att tillverkare är så kreativa. Men kanske ännu mer positivt att vi konsumenter inte går på allting….. Jag menar, att sälja dietvatten…..

Har ett julklappstips om du har några julklappar kvar att köpa. Sulor med inbyggd värme! Jag funderar på att köpa dessa till mig själv i julklapp :)

God jul och gott nytt år önskar jag er alla!