Jag tycker att alla borde få chans att rösta om ombildning till bostadsrätt

För något år sedan genomgick min hyresrätt en omvandling till bostadsrätt, och jag kan helt ärligt säga att det måste vara en av de bästa sakerna som någonsin hänt mig, åtminstone rent ekonomiskt och bostadsmässigt. Det är SÅ mycket billigare i slutänden, och antagligen kommer jag att tjäna en bra slant på det här när jag väl säljer min lägenhet. Jag förstår egentligen inte varför inte ännu fler fastigheter omvandlas till bostadsrätter, för nästan alla vill ju bo i det egentligen, bara att det är rätt svårt att hitta dem, samt att priset på dem kanske kan pressas upp ibland på grund av att det just finns så få.

Som jag ser det så innebär ju bostadsrätt i stället för hyresrätt BARA fördelar. Allt trygghet och service som man hade finns ju kvar, men i lite annan form, samtidigt som man får en enormt mycket större frihet att göra om bostaden på ett sätt som man själv vill bo i, och som dessutom också gör den mer värd när man ska sälja den. Har man bara pengarna, eller möjlighet att låna – vilket de flesta nog ändå har, till en bostadsrätt så är det ju i princip garanterat värt pengarna. Dessutom är det ju så vitt jag förstår ännu billigare när det sker en omvandling, eftersom de som redan bor där har förtur i regel och får ett bra pris.

Äntligen har jag hittat rätt bland alla jackor!

Det tog ett bra tag i år, men nu har jag äntligen hittat rätt vinterjacka som jag vill ha, så nu slipper jag gå omkring och frysa hela tiden eller ta på mig gamla jackor som jag redan tröttat på. Vinterjacka är nog mitt favoritplagg att shoppa, för dels gillar jag plagget som sådant, och dels så känns det som årets viktigaste plagg i och med att man har det för att skydda från den bitande kyla, och på så sätt för att underlätta vintern. Jag tycker att det är viktigt att man väljer ett material som man trivs med, men samtidigt är vinterjacka en lite större utmaning än många andra plagg eftersom funktionen är minst lika viktig som utseendet. Med andra ord får man inte välja för tunna vinterjackor bara för att de är snygga, vilket jag tyvärr gjort några gånger, men man kan ju samtidigt givetvis inte nöja sig med bara en varm jacka, utan man måste leta till dess att man hittar något som man verkligen trivs med. Det räcker ju med att kolla på smhi’s statistik över svenska vintervädret för att förstå det..

Nu har jag alltså gjort det, och det är väldigt skönt eftersom man slipper fundera på det mer, men samtidigt lite tråkigt att jag inte få anledning att kolla noggrant på vinterjackor innan nästa vinter kommer. Fast det kan man så klart alltid göra ändå, och man kan ju inte äga för många vinterjackor. Den jacka som passar bäst under den allra kallaste delen av vintern är kanske trots allt för varm när våren närmar sig eller när vintern precis börjat, så man behöver ju egentligen allra helst några olika åtminstone, samtidigt som man också vill kunna variera sig utseendemässigt.

Nu är det billigare än någonsin

Är du i den sitsen som jag var för ett tag sen så är det verkligen dags för att låna pengar nu. Det är mer förmånligt än någonsin just nu för den som behöver låna pengar. Avgifterna för smslån (eller Pluslån, som Ferratum har valt att döpa några av sina lån till) har bara gått ner och ner och det går idag få tag på räntor som man bara kunde drömma om för ett par år sedan.

Jag själv skulle bygga om huset så jag tecknade ett lån och tog pengarna för att bygga om huset och nu är huset färdigt och lånet är återbetalat. Jag kan knappt tro att det gick så smidigt och att jag kom så billigt undan, men så är verkligheten idag, man kan inte sitta och fundera för mycket ibland måste man bara ta ett beslut och hoppas på att det håller. Litar man på sin magkänsla så är oftast besluten ganska bra faktiskt, det är när man börjar tvivla på sig själv som det kan bli knepigt och börja strula lite. Men när det gäller att låna pengar så är det bara att köra på, det kommer aldrig bli lika förmånligt att låna som det är nu!

Behöver lite sol!

Jag saknar verkligen solen nu när hösten kommer. Jag kan inte tänka mig att stanna i Sverige under hela tiden innan det är sommar igen. Det är så deprimerande att veta att det bara blir mörkare och mörkare för varje dag, och nästan än värre är att det också blir kallare och kallare.

Jag kommer därför att ta en eller flera solresor i höst eller vinter. Jag tänkte att jag ska boka in en solresa redan nu, så att jag har någonting att se fram emot under den mörkare och mörkare årstiden. Jag brukar försöka se till så att jag åker på solresor lite då och då, bara för att hålla hoppet uppe om att det snart blir sommar i Sverige igen!

Jaha, ska det bli nån vinter tro?

Dom som trodde att vädret kanske skulle få lite dåligt samvete för den dåliga sommaren och komma tillbaka med lite sol nu i höst kan ju tänka om. Enligt vädret på tv4 är det just nu ett stort lågtryck på väg in över Sverige och det väntas regn i de flesta delar av landet de kommande dagarna.

Ja. vad ska man säga? Det var ju inget vidare väderår, man får väl ta och hoppas att det är bättre i vinter när vi ska på vår skidresa i Idre. Antagligen kommer det väl inte bli någon vinter utan bara massa blask, men vi får väl se. Det är ju trots allt ett par månader kvar på det här annars värdelösa året (vädermässigt).