Jag tycker att alla borde få chans att rösta om ombildning till bostadsrätt

För något år sedan genomgick min hyresrätt en omvandling till bostadsrätt, och jag kan helt ärligt säga att det måste vara en av de bästa sakerna som någonsin hänt mig, åtminstone rent ekonomiskt och bostadsmässigt. Det är SÅ mycket billigare i slutänden, och antagligen kommer jag att tjäna en bra slant på det här när jag väl säljer min lägenhet. Jag förstår egentligen inte varför inte ännu fler fastigheter omvandlas till bostadsrätter, för nästan alla vill ju bo i det egentligen, bara att det är rätt svårt att hitta dem, samt att priset på dem kanske kan pressas upp ibland på grund av att det just finns så få.

Som jag ser det så innebär ju bostadsrätt i stället för hyresrätt BARA fördelar. Allt trygghet och service som man hade finns ju kvar, men i lite annan form, samtidigt som man får en enormt mycket större frihet att göra om bostaden på ett sätt som man själv vill bo i, och som dessutom också gör den mer värd när man ska sälja den. Har man bara pengarna, eller möjlighet att låna – vilket de flesta nog ändå har, till en bostadsrätt så är det ju i princip garanterat värt pengarna. Dessutom är det ju så vitt jag förstår ännu billigare när det sker en omvandling, eftersom de som redan bor där har förtur i regel och får ett bra pris.

Comments are closed.