Ta sig fram i stan

Som ni vet har jag ju en nyrenoverad lägenhet som jag verkligen älskar. Nästa steg jag funderat på att ta är att köpa en bil. Sen började jag fundera om det verkligen är något som jag verkligen behöver. En bil kostar pengar att äga och att hitta en bra parkeringsplats i denna stad är inte lätt. Så varför inte köpa en Moped tänkte jag? Enkel att ta sig fram på, billig att äga och bara ställa in i förrådet när jag inte använder. Kollektivtrafiken fungerar ju bra här och det är faktiskt skönt att slippa köra på vintern, bara hoppa ombord på en varm buss. Det finns ju mopeder i så många olika utföranden och färger att det inte blir helt lätt att välja vad jag ska ha. Kanske ska jag ta mig ut till en återförsäljare någon dag så jag får provköra och känna lite i verkligheten.

nyårslöfte

Vi lever i förändringarnas tider

Även om jag är väldigt intresserad av utveckling och att utvecklingen ska gå framåt, så är jag tydligen väldigt dålig på att utveckla mig själv.

Har varit på middag med ett par gamla barndomsvänner som gjorde att jag verkligen fick tänka till lite. Jag bor i samma lägenhet som jag har gjort i över 10 år, jag jobbar på samma arbetsplats (tack och lov inte med samma befattning) eller gått en enda kurs eller fortbildat mig på något sätt sedan skolan (mer än de kortare kurser som är på jobbet när ett nytt system implementeras).

Min vänner däremot har både flyttat och bytt arbetsplats flera gånger under de här åren. Så mitt nyårslöfte till mig själv är att bli lite mer oväxtlig. Så jag ska kolla på var olika mäklare i Lund har att erbjuda och jag ska även se om jag inte kan ta en distanskurs inom något intressant ämne.

nyårslöfte

 

 

Så vissen den blev!

Nu har jag äntligen bestämt mig för att det är dags för att plantera om blommorna.

Jag borde ha gjort detta i våras inför sommaren när blommorna har mycket växtkraft, men eftersom att det inte är så roligt att hålla på med detta blev det inte av. Jag ser efter det att jag har varit bortrest att en del av blommorna inte fått så mycket vatten som de hade önskat att flera av dem verkligen skulle behöva en omplantering för att börja växa ordentligt igen.

Tyvärr tror jag att jag måste börja morgondagen med att besöka en affär och köpa jord, så jag antar att detta projekt kommer att ha hela förmiddagen.

Äntligen inflyttad

Då var jag äntligen inflyttad! Det tog sin lilla tid som ni vet men nu är jag äntligen här. Jag måste faktiskt säga att det känns vemodigt. Visst känns det alldeles fantastiskt att ha uppfyllt sin dröm att flytta till storstan men det känns ändå som att man är så otroligt långt borta från allt man känner till. Alla vänner och bekanta man haft känns som att de finns i ett annat liv, ett tidigare liv. Men man får väl glädjas åt att man i alla fall är på plats som sagt.

Just nu sitter jag och kollar igenom bufferten lite och ekonomin i allmänt. Kryssningen som vi ska på ligger lite risigt till nu när jag kollar närmare på bankkontot.. Jag kan ju säga som så att det var tur att vi bestämde oss för att ta ett lån. Jag vet inte hur man lyckas flytta utan att låna pengar faktiskt, det hade aldrig gått för oss i vår familj, det är något som är alldeles säkert! Men nu ska jag ut i mitt nya, underbara vardagsrum och titta på en film med barnen (blir Mrs. Dubfire, min favvofilm!). Jo, jag kommer nog trivas ganska bra här ändå!

Hitta en riktigt bra försäkring

Vissa försäkringsbolag använder sig av bonussystem så om du är skadefri och inte behöver använda din bilförsäkring på några år så kan den bli billigare för dig. Har du också samlat dina andra försäkringar som hemförsäkring, djurförsäkring med mer på samma försäkringsbolag kan det bli ännu mer fördelaktigt att teckna en bilförsäkring hos dem. Det kan vara klokt att jämföra olika försäkringsbolag för att kolla vilka som har bäst priser och vad som passar dig bäst. Visserligen kan det vara lite jobb med att byta försäkringsbolag och teckna alla nya försäkringar som man behöver som hemförsäkring, bilförsäkring, djurförsäkring, livförsäkring och allt vad man har. Har man alla försäkringar samlade på samma försäkringsbolag så blir det smidigare logistiskt och så kan du få fördelar i form av rabatter och bonusar. Bonusar är också en sak som man bör jämföra mellan de olika bolagen när man ska välja.

Enkelheten med mikrolån

När tiden kommer för att ta beslut om att låna pengar med smslån eller ej kan ett bra alternativ till att låna vara att utnyttja att en form av utav mikrolån. Mikrolån är en ny typ av lån vilka oftast betecknas som konsumentkrediter eftersom att det är svenska konsumenter som lånar dessa belopp under en väldigt begränsad tid för att kunna täcka högst tillfälliga utgifter.

Det handlar ofta om att väga upp sin ekonomi genom att låna pengar eftersom att många personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden, då ofta arbetar timmar, vilket innebär att det kan vara svårt att planera för hur mycket inkomster man har och därmed anpassa utgifterna från månad till månad. För dessa personer kan mikrolån vara en ovärderlig hjälp för att hantera de små problem som uppstår i sin ekonomi de månader som man arbetar mindre än planerat.