Det händer mycket nu

Jag vet, det är sjukt längesedan jag skrev något eller uppdaterade bloggen på annat sätt. Jag har haft så galet mycket att göra men nu hoppas jag att det ska bli lite ordning på bloggandet igen. Precis före ju köpte jag en lägenhet i Farsta och det är den som tagit i princip all min lediga tid sedan i oktober. Den var nämligen ett totalt renoveringsobjekt. Damen som sålde lägenheten hade bott i huset sedan det byggdes och senaste gången hon renoverade var i slutet av 1970-talet. Ni kan ju själva tänka er badrummet med färgad toalettstol och färgat handfat och våtrumstapet med lätt struktur på väggarna. Tapeterna i sovrummet var med stora bruna och gula blommor på vit botten. Eller botten och botten förresten, det var minimala fält med vitt mellan blommorna. Tack vare en kompis hittade jag ett bra byggfirma som blåste ut hela lägenheten och renoverade upp allt. Vilken skillnad det blev! Jag har precis flyttat in och stormtrivs. Det är lite småfix kvar men det ska jag greja nästa helg och sedan ska jag bara njuta i min nya fina lägenhet.

nnnn

Tips

restate-logoVill bara kika in och ge ett tips till dig som behöver hjälp med fastighetsjuridik. Kontakta Restate och be dem om hjälp.

En kollega på jobbet har köpt ett hus och det har vart problem mer eller mindre från början med detta köpet. Allt ifrån saker som skulle fixas till priser som sedan inte stämmer. Reastate har hjälpt dem genom hela processen och utan problem fått företaget som sålde huset att leverera på det som de har lovat från början.

Så tänkte jag ville dela med mig för det är helt otroligt vad bra och kompetent hjälp min kollega fått.

Det var allt från mig idag, hoppas att ni har det bra i värmen, själv håller jag på att dricka ihjäl mig på Liption Ice tea persika ;)

Inte redo för hösten än

grått och trist väderOk, jag är ledsen, men jag känner verkligen inte att jag är redo för mörker och kyla ännu. Jag hade min semester i juli och då var det ju två veckor som mer eller mindre försvann för det var som om det vore höst.

Jag vet att man ska vara tacksam för att man är ledig och inte haka upp sig på vad det är för väder. Och visst, ibland är det skönt om det inte är så fint väder för då känns det mer ok att sitta inne och se på film, fixa hemma eller åka till Ikea eller vad andra inomhusgrejer som man kan behöva göra. Men jag har gått in och kollat på lite billiga charterresor, det är ju fortfarande varmt och skönt kring Medelhavet :) Får se vad jag hittar :)

Då, nu och sen

Har ni tänkt på hur snabbt dataspelen utvecklar sig?
De första spelen var ganska simpla, men det finns faktiskt två klassiska spel som fortfarande spelas från den tiden. Tetris och Pac Man har väl de flesta hört talas om? Hur som helst så var det först på slutet av 80-talet och början på 90 som dataspelen började att spelas av den breda massan. Dataspelen började att synas oftare i filmer, exempelvis War Games. Små handspel med Donkey Kong fanns hos många barn på 80-talet. Nintendo skapade Super Mario och en hel värld blev fast. Eftersom marknaden blev så stor, utvecklades spelen i en rasande fart och idag spelar vi onlinespel som aldrig förr. För att göra det ännu mer spännande, behöver du idag inte enbart spela mot en förprogrammerad dataperson. Du möter andra riktiga personer, och på så sätt går det aldrig att förutsäga eller lära sig datorns drag. En av dessa sajter som erbjuder flera olika sorters spel är Lyckobingo. Lyckobingo har allt från klassiska spel till casinospel, det går alltså även att vinna pengar. Idag kan vi spela i mobilen, göra gymnastik med hjälp av särskilda konsuler, WII som exempel. Playstation som gjort megasuccé släpper sin fjärde version. Hur framtidens spel ser ut, eller hur vi spelar om tio år är omöjligt att svara på. Med det går inte att undvika att fundera på hur Playstation 10 kommer att se ut?

Lite av varje

Oj, vad roligt det var att gå på maskeradfesten som jag berättade om i mitt förra inlägg. Det var precis så kul som jag trodde att det skulle bli. Och jag insåg när jag kom hem från festen, vad roligt det blir när alla våga släppa loss lite. För det är precis vad som inträffar på en maskerad.

Men sedan maskeraden har tillvaron varit lugn och sansad. Jag har nämligen köpt en rad Golfklubbor på internet, vilket gjort att jag snart kommer att kunna starta golfsäsongen med helt ny och fantastisk utrustning. Det kommer att göra att jag förhoppningsvis kan sänka mitt handikapp en aning under året som kommer.

Enda problemet med köpet av mina golfklubbor är att jag spenderade lite väl mycket pengar på dem. Det innebär att jag antagligen kommer att behöva låna pengar denna månad. Men genom att ta såkallade mikrolån så kan man enkelt få små lånebelopp utbetalda direkt till sitt bankkonto. Det är oerhört smidigt med denna typ av lån. Låna pengar nu, du också, om du hamnat en ekonomisk knipa.

Nu är det dags att börja se över vilken typ av pizza jag ska bjuda mina vänner på ikväll när de kommer över på middag!

 

Maskeradfest!

Vad framtiden har i sitt sköte är det alltid svår att veta. Situationen i världen idag är nämligen högst oförutsägbar och inte ens de främsta experterna kan spå vad som kommer att hända. Det enda som alla kan enas om är att världen har gått in i ett paradigmskifte, en ny era där den gamla världsordningen som varit rådande sedan det andra världskriget håller på att bytas ut mot en ny.

Men, nog om detta. Det som inte ens experterna kan enas om och förutsäga kommer ju knappast jag att kunna förutse. Så, låt mig istället berätta om allt vardagligt som hänt i veckan. Jag har för det första jobbat som vanligt, men sedan har jag även nyligen betalat tillbaka det mikrolån som jag tog i förra månaden. Oerhört skönt att allt är avbetalat och klart så att jag kan slappna av. Jag firade min avbetalning genom att gå in på nätet för att se om jag kunde hitta ett par snygga converseskor. Jag planerar nämligen att ha en mycket skön och avslappnad vår och för att få det behöver man verkligen ett par snygga skor.

Nej, nu måste jag börja planera inför en maskeradfest som kommer att gå av stapeln i helgen. Det kommer verkligen att bli jättekul. Jag älskar att få klä ut mig. Jag tror det blir mimmi pigg för min del!

Adjö, kalla land

Det är så sanslöst ruggigt ute. Och jag som trodde att våren äntligen kommit till storstan! Så fel man kan ha … Varje år vid den här tiden går jag in i en vinterdepression, det känns som att kylan aldrig kommer att försvinna. Men i år tänker jag förekomma ångesten och åka på en all inclusive till Rhodos. Hittade en perfekt resa på Tripx och det blir åtta fantastiska dagar med sol, bad och suverän mat. Jag fullkomligen avgudar det grekiska köket, vet inte hur många gyros jag kan klämma i mig på en dag, men det är förmodligen snudd på världsrekord!

Dessutom känns det bra att åka till Grekland och bidra lite till turistnäringen, nu när det inte går så bra för landet. Jag tycker nog att Sverige kunde bry sig lite mer faktiskt, speciellt med tanke på hur många som åkt dit för att njuta av deras kultur, historia och perfekta stränder genom åren. Men visst, det är knappast av politiska skäl man drar på en charter till Rhodos. Jag vill ligga och plaska i bukten med en öl i ena näven och en till i den andra. Barnen kan få begrava mig i sanden och på kvällarna käkar vi romantiska middagar vid något tjusigt tempel. Och när vi kommer hem igen är den här hemska vintern förhoppningsvis som bortblåst.